Bonaire Info - "Do's & Dont's"

Do’s!

Dierenasiel Bonaire

hondjesHet dierenasiel op Bonaire zorgt – met voornamelijk vrijwilligers – voor de opvang van katten en honden die in de steek gelaten zijn, die in het wild geboren zijn of waarvan de eigenaar er niet meer voor kan zorgen. Onze eigen 2 honden, Fins en Eclaire, komen ook uit het dierenasiel. Wil je meer weten over het goede werk wat het dierenasiel doet, kijk dan eens op de website http://www.animalshelterbonaire.com/ of op facebook https://www.facebook.com/AnimalShelterBonaire

Wil je ook een steentje bijdragen aan dit goede doel, donaties zijn altijd welkom! (zie http://www.animalshelterbonaire.com/index.php/how-you-can-help/)

Donkey Sanctuary

EzelHet zal niemand zijn ontgaan dat er op Bonaire veel ezels rondlopen. Het Donkey Sanctuary zorgt voor een veilig thuis voor verweesde, gewonde, zieke en mishandelde ezels. Echt de moeite waard om eens te gaan kijken wat een goed werk er wordt verricht. www.donkeysanctuary.org

Washington Slagbaai Nationaal Park

Gun jezelf de tijd om een dag door het park in het noorden van Bonaire te rijden en neem vooral de lange route! Prachtige flora en fauna in een landschap dat haast aandoet alsof je John Wayne gaat ontmoeten! Niet vergeten mee te nemen: duik en/of snorkel spullen, camera (bij voorkeur met telelens), eten en vooral voldoende drinken, zonnebrand, petje of zonnehoed. www.washingtonparkbonaire.org

Eten en Drinken

Het lekkerste ijs van het eiland eet je bij Gio’s in de Kaya Grandi. Veel van onze gasten gaan iedere dag en hebben meer moeite om afscheid te nemen van het ijsassortiment dan van ons! www.gioscaribbean.com

Supermarkten

www.warehousebonaire.com
www.vandentweelgroep.nl

Meer en uitgebreide info en historie over Bonaire vind je op Wikipedia: http://en.wikipedia.org/wiki/Bonaire

Last but not least…: Bent u zover dat u ook een (vakantie) huis op Bonaire wilt hebben? Vraag ons om info en kijk alvast naar de fantastische huizen die wij momenteel in de verkoop hebben bij RE/MAX Paradise Homes.

Dont’s!

De Zon

Bonaire heeft een fantastisch zonnig klimaat, maar wees voorzichtig. De zon is erg krachtig, maar door de verkoelende oostenwind heb je soms niet in de gaten dat je verbrandt. Slecht voor je gezondheid en het kan je vakantie behoorlijk bederven. Smeer dus voldoende met zonnebrand crème met een hoge beschermingsfactor. Zorg ook dat u voldoende drinkt en wellicht ook een pet of hoed draagt ter bescherming.

Criminaliteit

Zoals overal ter wereld is er ook op Bonaire kleine criminaliteit. Gelegenheid creëert de dief zeggen ze, dus wees wijs met dure spullen. Niets in de auto laten liggen dus en deuren niet op slot. Villa Alcyone is gelegen in Sabal Palm wat een rustige veilige wijk is. Daarnaast waken ook onze honden Fins en Eclaire en vaak ook de eigenaren over uw eigendommen. Laat echter nooit uw eigendommen onbeheerd achter.

Zee

De zee rond Bonaire kent weinig gevaren, maar er zijn wel een paar zaken waar u rekening mee moet houden. Op veel plaatsen groeit vuurkoraal. Aanraking hiermee is erg vervelend en pijnlijk en als je er gevoelig voor bent, kan je er lang last van houden. Ga dus altijd met bad/duikschoentjes aan het water in en raak onderwater niets aan!

Stekels

StekelsEen eiland met veel geiten heeft vegetatie met stekels. Loop dus nooit op blote voeten! Zeker in Washington Park groeien veel Acacia’s met grote stekels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Facebook Feed

Delen

Facebooktwittermail